Sporten met je hond

Het is januari en daarom tijd om met je goede voornemens aan de slag te gaan! En wat is fijner dan samen sporten met je geliefde viervoeter.

Veel hond eigenaren lopen al minimaal twee keer per dag 30 minuten om de hond uit te laten. Toch is dit voor veel honden niet genoeg beweging aangezien ze de rest van de dag binnen zitten. Honden moeten net als mensen genoeg bewegen om op conditie te blijven. Daarnaast zijn er veel hondenrassen die veel meer beweging nodig hebben dan de gemiddelde mens ze kan geven. Denk hierbij aan windhonden of border collies.

Een ouderwetse piepjestest is zowel voor je hond als voor jezelf een top manier om meer beweging in je dag te krijgen én aan cardio te doen. Dit is ook de manier om voor jullie beide conditie op te bouwen waarna je kan gaan nadenken over meer inspannende work-outs.

Een opkomende trend is ook om samen met je hond naar een groepsles te gaan. Bijvoorbeeld yoga met je hond! Ontspannend voor jou en misschien net iets minder voor je hond. Ook zijn er aerobics lessen te vinden die je samen met je hond kan doen. Wordt zo’n les niet gegeven bij jou in de buurt? No worries, online zijn genoeg tutorials te vinden.

Als je buiten gaat sporten met je hond dan is het tijdens koudere dagen voor sommige hondensoorten handig om te kijken naar een jasje. Laat die jasje bedrukken met bijvoorbeeld de naam van de hond of je 06-nummer, voor het geval je hond toch niet zo enthousiast is over de work-outs. Laat ook een bidon bedrukken voor hond en eigenaar hiermee creëer je de echte matchy matchy outfit!

Weet jij nog een leuke work-out die je samen met je hond doet of heb je aanmerken op deze tekst? Laat het me weten. Wil jij bidons laten bedrukken of andere artikelen? Kijk dan snel op de website van Maxilia.