Met je puppy naar puppycursus

Als je na maanden wachten eindelijk je pup mag ophalen ben je daar natuurlijk ontzettend blij mee. Je wilt het liefst de hele dag knuffelen en spelen met je hond. Maar al snel zul je merken dat je pup nog helemaal niets weet. Hij plast waar hij wil, kent zijn naam niet, weet niet wanneer hij moet stoppen, en ga zo maar door. In een paar weken tijd kun je daar verandering in brengen door een puppycursus te volgen. Maar wat leer je daar?

Pup zindelijk maken

Dit kun je het beste thuis aanleren. Het heeft weinig zin om één of twee uurtjes in de week aan zindelijkheidstraining te doen en de rest van de week niet meer. Dat is eenvoudig te oefenen als je thuis een puppycursus volgt. Je kunt online namelijk een puppycursus volgen die je kunt doen wanneer je maar wilt en precies zolang als je wilt. Je leert een oefening aan en kunt daarna de hele week je pup trainen op momenten dat het jou uitkomt.

Trainen van je puppy in dagelijkse activiteiten

Op de hondenschool zul je leren hoe je jouw puppy kunt leren wat ‘normaal’ gedrag is. Bijvoorbeeld niet trekken aan de riem, stoppen wanneer jij dat zegt, hoe je hem eventueel kunt corrigeren als hij te ver gaat (denk aan het commando NEE) en meer. Het kost je een paar weken oefenen maar je zult er samen met je pup zijn hele leven plezier van hebben!