Waar plaats je een muizenklem?

muizenklem

Een muizenklem wordt vaak gebruikt om muizen te bestrijden. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden als je dit doet. Zet de klemmen op plekken waar veel sporen zichtbaar zijn en waar veel keutels liggen. Muizen verdwijnen ook vaak ergens onder, achter of in, daar kun je ook muizenklemmen spannen, zodat je de uitgang blokkeert, zo wordt de vangkans hoger. Als de muizenvallen vies zijn kan je ze afspoelen met water, maar je kunt de klemmen beter niet afwassen met zeep. De muizen ruiken dit en zullen hierdoor minder naar de klem worden aangetrokken. 

muizenklem

Effectief muizenklemmen plaatsen en gebruiken

Het lokaasdepot vak de muizenklem kun je het beste voor maximaal de helft met voer vullen. Hierdoor worden de muizen extra getriggerd, zij moeten dan extra moeite doen om bij het voer te komen en daardoor neemt de vangkans toe. Plaats altijd meerdere muizenvallen. Door meerdere vallen te plaatsen is de kans dat je meerdere muizen vangt groter, een muizenklem zit namelijk na 1 keer al vol. Plaats de muizenklemmen altijd op een plek waar sporen te zien zijn van de muizen, zoals keutels. Maar ook van de plekken waar ze graag zitten. Door rekening te houden met deze tips vang je zoveel mogelijk muizen. 

Wat zijn de voordelen van een muizenklem?

Er zitten verschillende voordelen aan de muizenklem. Als eerst zijn de muizenklemmen herbruikbaar, dus duurzaam. Muizenklemmen zijn gebruiksvriendelijk, de klemmen zijn namelijk makkelijk te zetten. Er zit een lokaasdepot op, waardoor de muizen worden getriggerd. De klemmen hebben een groot pedaal voor een hoger vangstpercentage, maar ook een laag lokaasdepot als extra trigger. Bovendien hebben de klemmen weinig druk nodig om af te gaan en hebben ze ook nog eens een sterke slagkracht. Een muizenklem is een makkelijke en duurzame mogelijkheid om muizen te bestrijden. Dus wanneer je muizen moet bestrijden kun je eigenlijk het beste kiezen voor een muizenklem.