De Chihuahua

Een van het populairste hondenrassen op dit moment, de Chihuahua. Deze gezelschapshondjes zijn erg leergierig en ze hechten zich enorm aan hun baasje. Het is belangrijk dat u echt tijd maakt voor dit hondje en hem goed opvoedt. Het zijn erg waakse honden die erg actief kunnen zijn.

Formaat van een Chihuahua

Chihuahua’s zijn erg kleine honden die ongeveer 15 tot 22 cm hoog worden en waarvan het gewicht tussen de 1,5 en 3 kilo ligt. Er zijn twee verschillende soorten vachttypes: langharig en kortharig. Allebei hebben ze een goede verzorging nodig. Denk hierbij aan regelmatig kammen, wassen met de juiste shampoo en voeding.

Omdat deze hondjes zo klein zijn moet u er rekening mee houden dat ze heel erg kwetsbaar zijn. Let dus goed op uw hondje. Het kan voorkomen dat iemand uw Chihuahua over het hoofd ziet en dit kan ernstige gevolgen hebben.

Chihuahua met stamboomdenkadog-superior-care-growing-up-sensitive

Wat erg belangrijk is bij het kopen van een Chihuahua is dat u een stamboomhond koopt. Het gebeurd namelijk steeds vaker dat deze honden verkocht worden onder de naam Chihuahua terwijl het geen Chihuahua’s zijn.

Ook kunnen deze honden zonder stamboom ziek zijn omdat ze zogenoemd “doorgefokt” zijn. Normaliter mogen fokkers in Nederland 1x per jaar een nestje hebben, maar helaas gebeurd dit krijgen van een nestje soms meerdere keren per jaar. Kijk dus goed uit waar en bij wie u uw hond koopt.

Veel voorkomende kwaaltjes

Dit hondenras heeft over het algemeen vaak last van verschillende kwaaltjes. Zo hebben ze vaak last van bijvoorbeeld: een water hoofd, staar, epilepsie en losse knieschijven. Voordat u een Chihuahua koopt moet u daarom goed nadenken of dat dit diertje bij u past. Ook moet u er rekening mee houden dat ze erg duur uit kunnen vallen. Wanneer u dan toch liever een goedkope Chihuahua wilt kopen, loopt u het risico dat u er een koopt met lichamelijke problemen.

Meer weten over honden? Kijk dan op www.denkadog.nl