Een rustige Max door de hondengedragstherapeut Utrecht

Eindelijk kunnen wij weer normaal met Max de straat op nadat hij bij de hondengedragstherapeut Utrecht lessen heeft gevolgd. Onze Max had namelijk een tik om naar alle auto’s en fietsers die tijdens de wandeling voorbij te komen te bijten. Eén keer was het hem ook gelukt, toen ik op een gegeven moment niet in de gaten had dat er een fietser aankwam. Helaas had Max dat wel in de gaten en het gevolg was een fietser die op de grond lag met een hap uit zijn been. Nu was de maat vol en ben ik gaan kijken naar een oplossing voor onze viervoeter.

Wat een lieve Max

Via het internet kwam ik op de site van Teaching Dogs en hier las ik de mogelijkheden van de hondengedragstherapeut in Utrecht. Meteen hierheen gebeld voor het maken van een afspraak. Arnoud Kremers richtte in 2014 richtte Teaching Dogs op. Hier bestaat de mogelijkheid om verschillende cursussen te volgen.

Inmiddels hebben wij al meerdere lessen gehad en het gedrag van onze viervoeter is meteen al anders. Wij hebben leren communiceren met onze Max en dat bleek te helpen. Tegenwoordig kunnen wij nu gaan wandelen zonder dat er auto’s of fietsers worden aangevallen.