Het juiste dieet voor je hond

Het juiste dieet zorgt ervoor dat je hond gezond blijft. Het enorme aanbod aan hondenvoeding wat tegenwoordig in de winkels ligt kan echter nogal overweldigend zijn. Hierdoor kan het lastig zijn om te weten of je de juiste keuze maakt. Daarom kan je in deze blog lezen waar je allemaal rekening mee dient te houden bij het uitzoeken van voeding voor je trouwe viervoeter.

Droog- of natvoer?

Ten eerste dien je te beslissen of je je hond droog- of natvoer wil gaan geven. Meestal is het natuurlijk een kwestie van smaak: je geeft je hond wat hij of zij het lekkerste vindt. Wanneer je besluit je hond alleen droogvoer te geven, hou er dan wel rekening mee dat het 5 keer zo weinig water bevat als natvoer. Hierdoor moet je extra goed opletten dat je je hond niet te veel voeding geeft, met mogelijk overgewicht tot gevolg. Ook is het belangrijk om je hond altijd te voorzien van voldoende water. Je hoeft je uiteraard niet te beperken tot één van de twee soorten voer, want droog- en natvoer zijn natuurlijk prima te combineren.

Voedingsstoffen

Er zijn een aantal voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid voor je hond en het is dus ook belangrijk dat het voer wat je je hond geeft minstens deze voedingsstoffen bevat. Het gaat om proteïnen, vetten, koolhydraten en vitamines. Proteïnen zijn verantwoordelijk voor de energietoevoer, waar (vooral onverzadigde) vetten bijdragen aan het verbeteren van het afweersysteem. Koolhydraten en vitaminen zijn dan weer verantwoordelijk voor het in stand houden van de vitale systemen van je hond, bijvoorbeeld de organen.  

Hondensupplementen

Niet alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft zijn uit voeding te halen. Om extra ondersteuning te bieden, kan je je hond daarom hondensupplementen geven. Bovendien zijn er bepaalde supplementen die je hond ondersteuning kunnen bieden bij bepaalde gezondheidsproblemen zoals stijve gewrichten.