Kijk naar wat je hond nodig heeft

Ouders en huisdierbezitters kunnen veel van elkaar leren. Als het op opvoeding aankomt zijn er veel parallellen. Zonder de kinderen tekort te doen, op veel fronten werkt een brein hetzelfde. Kijk wat er nodig is veel je kind en je dier is een universele regel om het goede te doen. Als je voor je grote sterke hond speelgoed uitzoekt moet het robuust en duurzaam zijn. Want alleen sterk hondenspeelgoed overleeft het bijt- en verscheur gedrag van een sterk dier. Met maatwerk op dit gebied kom je eerder aan het natuurlijke gedrag van je hond tegemoet. Dan snap je als baas wat de hond nodig heeft en zorg je goed voor het beest. Zoals een goede baas het hoort te doen.

Goed gedrag belonen

Bij honden noemen we het likken en bijten. Voor kinderen hanteren we de truc van straffen en belonen. Dat laatste is even zo belangrijk als het eerste. Zo voedt een teef haar jongen op. Dat zijn haar instrumenten om het gewenste gedrag bij haar pup te bereiken. Wie in de winkel staat of online een keuze maakt bij hondenspullen kopen , moet hier even bij stilstaan. Van hondenkoekjes tot een speelgoedje waarmee de baas zelf een hoofdrol krijgt in de opvoeding, alles draait om de juiste aandacht. Of juist het niet geven van aandacht. Verkeerd gedrag negeren is heel doeltreffend. 

Goede plek voor de beesten

Heb je eenmaal een goed weitje of ren voor je dieren, dan moet dat goed onderhouden worden. Een deugdelijke omheining die goed is gemonteerd blijft altijd je aandacht vragen. Regelmatig controleren of een draad, hek, poort of paal nog wel in orde is, blijft nodig. Met beesten gebeurt er vaak iets onverwachts en moet je op je hoede blijven. Ze mogen niet uitbreken en gaan zwerven. Niet aflatende aandacht voor je dier en zijn verblijf is nodig.