Maak kennis met de Portugese waterhond!

portugese waterhond

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een hond in huis te nemen heb je sowieso een goede keuze gemaakt. Een echt trouw gezelschapsdier zorgt niet alleen voor plezier, maar ook een trouwe viervoeter in huis. Waakzaam en gehoorzaamheid zal dan ook hoog in het vaandel staan. Uiteraard mogen we het knuffelgehalte niet vergeten! Want een hond mag zeer zeker een hoog knuffelgehalte hebben nietwaar? Wanneer je kiest voor een niet al te grote hond, zal je zeer zeker eens de Portugese waterhond moeten bekijken! Trouw, tikkeltje eigenwijs en natuurlijk een echt knuffeldier.

Portugese waterhond

Verzorging van een Portugese waterhond

Uiteraard heeft ook een Portugese waterhond verzorging nodig. Qua zijn of haar vacht lijkt het een lastige opgave, maar dit valt oprecht mee. Met een niet verharende vacht zal je hierdoor weinig tot geen klitten krijgen. Hierdoor is het kammen van de vacht een eenvoudige opgave. Wel zal je er rekening mee moeten houden dat een Portugese waterhond een actieve hond is die veel beweging nodig heeft.

Dit houdt in dat je gerust een lange wandeling kunt gaan maken wanneer de hond volwassen is. Een puppy is namelijk niet geschikt om lange wandelingen mee te maken. Dit komt vanwege de groei van de hond. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan het strand met jouw hond! De kans is zeer groot dat jouw viervoeter een duik in het water zal maken.