Wat mag je hond niet eten

Dat je brokken of een kauwstaaf voor de hond kan neerleggen is logisch. Maar een hond is een alleseter en wanneer hij de kans krijgt en jij niet oplet steelt hij zo iets van je bord weg. De kans is dan ook aanwezig dat je hond een keer iets opeet wat hij absoluut niet mag eten. Hieronder een lijst met een aantal soorten eten wat niet goed is voor je hond. Iets lekkers kopen wat jouw hond wel mag? Kijk dan op de website www.awarepetproducts.nl.

Botjes van gevogelte 

Het lijkt misschien goed om alle botjes aan de hond, maar lang niet alle botjes zijn goed voor deze dieren. Sommige botjes kunnen namelijk gaan splinteren of er kunnen stukjes van afbreken. Dit is vooral het geval bij gekookte botten of botjes van gevogelte. Bij deze botjes kan er makkelijk een stuk afbreken of splinteren en dit kan in de luchtpijp van honden terecht komen. 

Chocola

Chocolade kan je hond erg lekker vinden, maar het is een slecht idee om dit aan je hond te geven of dit onbewaakt op tafel neer te leggen. Chocolade bevat namelijk de stof theobromine, wat enorm schadelijk kan zijn voor je hond. Je hond kan bij het eten van dit goedje een aantal klachten vertonen, bijvoorbeeld braken of diarree, maar het kan ook erger. Zo kan de hond door het eten van een stukje chocolade per dag langzaam vergiftigd worden en epilepsieaanvallen krijgen of erger. Berg chocolade of cacao dus goed op. 

Druiven en rozijnen

Een hond eet alles en het kan zo zijn dat je hond erg van fruit houdt. Dit is bij de meeste fruitsoorten geen probleem, maar pas wel op met druiven. Druiven zijn namelijk giftig voor honden. Enkele druiven of rozijnen overleeft de hond wel, maar bij grote hoeveelheden kan het fataal zijn. Pas hier dus goed mee op.