Puppy geruststellen in de hondenmand

30138EB0-18B3-4F1B-AD7B-932864D63FD6_604-0_591_4Puppy geruststellen in de hondenmand

Mijn vriend en ik hebben het er de laatste tijd steeds vaker over of het niet leuk zou zijn een hondje te nemen. We zijn beiden nog lang niet toe aan een kind, maar hebben wel sterk de behoefte om ergens voor te zorgen, om samen een extra maatje in huis te nemen. Toch in zekere zin een klein beetje nesteldrang denk ik daarom. Ik ben altijd al gek geweest op honden en zou het dus fantastisch vinden. Mijn vriend heeft vroeger nooit een hond gehad en weet dus helemaal niet wat het is om een hondje te hebben, maar ik wel. Je creëert een bepaalde band met zo’n beest die niet-hondenbezitters zich helemaal niet voor kunnen stellen. Het hondje dat ik vroeger met mijn zus en ouders had voelde echt een beetje als een familielid, hoe raar dat je ook in de oren mag klinken. Ik ontfermde me over het hondje en sliep de eerste week naast hem in de hondenmand. Een puppy moet helemaal wennen aan z’n nieuwe omgeving en dat merkte je echt in zijn lijfje. Hij had een bepaalde onrust in z’n lijf die er alleen uit ging als ik hem ‘s nachts weer oppakte en in z’n hondenmand stopte. Ik aaide hem dan een beetje en zei dat alles goed was en dat ie weer lekker kon gaan slapen. Mijn gezelschap daar in diezelfde ruimte hielp natuurlijk al enorm, dan was hij tenminste niet alleen.