Verschillende soorten paardenvoer

paarden voer

Een paard is een populair dier en het wordt gebruikt voor een sport. Je kan dus zeker zeggen dat een paard een echte sporter is. Deze sporter kan niet zomaar paarden voer krijgen, want het dier moet veel voedingsstoffen binnen krijgen. Welke voedingsstoffen een paard binnen moet krijgen is erg uitgebreid, maar gelukkig kun je het gewoon online vinden. Een paard is namelijk een herbivoor en dat houd in dat het alleen plantaardig voedsel kan eten. Soms kan het zo zijn dat een paard niet alle voeding kan eten, omdat het iets bewerkt is. Kijk dan goed naar natuurlijke paardenvoeding, want daar kan het paard dan beter op reageren

Soorten

Er zijn een heleboel verschillende soorten paardenvoer. Zo heb je ruwvoer, kuilvoer, balancer en krachtvoer. Dat zijn de vier voer types die jij aan jouw paard kan geven. Het is dan ook belangrijk dat je weet waar dit uit bestaat. Je wilt niet dat het paard te weinig voedingsstoffen binnen krijgt. Het is dan ook ruim verdeeld welk paard welk voer krijgt. Sportpaarden krijgen een heel ander voer dan hobby paarden. Als je gaat kijken naar natuurlijke paardenvoeding dan zul je zien dat het een stuk duurder is en je komt het minder vaak tegen.

Welke voeding?

Als jij jouw paard gaat voeren dan moet je goed kijken naar waarvoor het paard wordt gebruikt. Wanneer jij bijvoorbeeld een sportpaard hebt dan krijgt het andere paardenvoer dan een paard dat voor de hobby of sier is. Een sportpaard krijgt namelijk meer krachtvoer, want die heeft meer voedingsstoffen nodig. Ruwvoer is meer algemeen voer wat elk paard krijgt. Kuilvoer is het voer dat altijd tot hun beschikking ligt, maar ze hoeven het niet te eten. Balancer bestaat uit verschillende vitamine en mineralen die een paard nodig heeft. Dit wordt vaak dan ook als extra gegeven. Natuurlijke paardenvoeding wordt vooral aan allergische paarden gegeven aangezien die soms heftig kunnen reageren op synthetische stoffen.

paarden voer

Waarom?

Het is erg belangrijk om te kijken naar wat voor een paard je hebt. Je wilt namelijk niet dat jij jouw paard paardenvoer geeft wat vervolgens niet genoeg voedingsstoffen bevat voor hun behoeftes. Je zal dan merken dat het paard ondervoed raakt en dat is erg vervelend. Eventueel kun jij de dierenarts inschakelen als jij dat gevoel krijgt. Ook bij een paard met allergieën moet je de dierenarts inschakelen. Die zal jou dan ook natuurlijke paardenvoeding voorschrijven om ervoor te zorgen dat het paard toch de juiste voeding binnen krijgt.

Winkel

Gelukkig zijn er een heleboel winkels waar je paardenvoer kan halen. Je kan in de winkel ook altijd advies vragen over welk voer het beste is voor jouw paard. Natuurlijk is het voer niet goedkoop, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Vaak kan het ook zijn dat je moet gaan experimenteren met verschillende voeding. Vooral als het paard natuurlijke paardenvoeding nodig heeft dan kan het wel eens zo zijn dat je duurder uitkomt dan dat je had gedacht. Dit voer is nou eenmaal duurder om te maken.