Tepelvoeringen, wat zijn dit precies?

In het onderstaande gaan we de diepte in wat betreft de melkmachines. Namelijk op een belangrijk onderdeel van deze machine. Dit belangrijke onderdeel is de tepelvoeringen aan de uiteinden van de melkmachines. Ben jij nou benieuwd geworden waarom deze tepelvoeringen onmisbaar zijn voor de koeienstal. Lees dan snel verder en leer meer over dit onderwerp.

De functie

Voor de hoogst mogelijk productie van melk en de goede gezondheid van jouw koeien zal je echt goede tepelvoeringen nodig hebben en deze ook regelmatig moeten vervangen. De tepelvoeringen die gebruikt worden op de koeien dienen van hoge kwaliteit te zijn aangezien dit het enige onderdeel is dat rechtstreeks de koe aanraakt en de melk gelijk opvangt. Als dit onderdeel vies of beschadigd is kan dit de gezondheid van de koe ernstig aantasten, infecties en minder gezonde uiers zijn hier het gevolg van. Om deze problemen te voorkomen is het aan te raden om de tepelvoeringen te vervangen na maximaal 2000-2500 melkbeurten. Tepelvoeringen komen in verschillende maten en vormen maar overwegend zijn ze rond en van rubber.

Waar kan ik tepelvoeringen kopen?

Uit ervaring raad ik zelf Care4Cows aan. Een professioneel bedrijf op het gebied van alles wat te maken heeft met koeien en de verzorging hier van. Het brede assortiment biedt veel verschillende vormen van melkmachines, tepelvoeringen, melkslangen en melkbekers. Bij Care4Cows krijg je altijd maatadvies, goede service en scherpe prijzen. Bij deze onderneming zit je dus aan het goede adres als het gaat om de beste materialen voor jouw ondernemingen en de koeien!