Mijn dochters verrassen bij de dierenspeciaalzaak

Mijn dochters verrassen bij de dierenspeciaalzaak

Mijn dochters zeuren al eeuwen om een huisdier en ik heb de boot eigenlijk altijd afgehouden. Het is een hele verantwoordelijkheid om een huisdier te hebben, en ik weet niet zeker of ze die wel zullen nemen, leer mij die meiden kennen. En weet je waar het dan altijd weer op neerkomt, dat die goeie ouwe moeder het weer allemaal mag doen. Toch kwam ik laatst tot inkeer, en dat was toen we langs een dierenspeciaalzaak liepen. We besloten er even naar binnen te gaan om even een klein kijkje te nemen. Mijn dochters waren helemaal verliefd geworden op een hamster en ik zag de twinkelingen in hun ogen. Stiekem vroeg ik de medewerker van de dierenspeciaalzaak de hamster even een paar dagen apart te houden, als dat kon. Ik overlegde thuis met mijn partner en we kwamen tot de conclusie dat we wel van alles konden denken over het verzorggedrag van onze dochters, maar dat we het immers nog nooit daadwerkelijk getest hadden. We wisten het dus helemaal niet. Wie weet waren ze wel heel zorgzaam en namen ze hun taken heel serieus. We besloten ze het voordeel van de twijfel te geven en ze dit plezier niet te misgunnen. Ik ging terug naar de dierenspeciaalzaak en kocht alle benodigdheden voor het houden van een hamster en verraste de meiden diezelfde middag nog met hun nieuwe huisdier. Ze waren door het dolle heen en hebben gelijk gekregen, we zijn nu een jaar verder en de hamster leeft nog steeds – door hun toedoen.